Home > E-shop

titel icoon E-shop

De natuur ontkleed

Rollin Verlinde is fotograaf en docent. Met ‘De Natuur Ontkleed' schreef hij een toegankelijk boek over de complexe relaties in de natuur. "Komen truffels enkel voor in de Périgord? Vossen roven kippen, maar tegelijk hoor je dat erop jagen niets oplost. Hoezo? Minder vossen betekent meer kippen, of niet dan? Een vijver met helder water heb je nog maar zelden gezien, waarom is het water zo troebel? Gelukkig kan je met een flinke boswandeling nog eens flink wat zuurstof opdoen, of klopt ook dàt niet? En waarom liggen onze bossen eigenlijk vol dode takken en stammen? Zijn hun schimmels dan niet schadelijk voor het natuurlijk evenwicht? Maar wat wil dat dan zeggen, dat evenwicht? Bestaat het eigenlijk wel?

Iedereen komt in aanraking met ecologie want of je dat nu wil of niet, de natuur maakt deel uit van ons leven. We wandelen, tuinieren, ademen lucht en genieten op allerlei manieren van het groen rondom ons. Veel doorgeefkennis ging onderhand verloren. Best wel spijtig. Met een beetje ecologische achtergrond, krijgt je natuurlijke omgeving meteen wat meer betekenis. Ecologie is namelijk de wetenschap die probeert te begrijpen hoe de natuur in elkaar zit.


Rollin toetst algemeen geaccepteerde wilde verhalen aan de wetenschap. Ben je ook benieuwd wat daar dan nog van overblijft? Start dan alvast met dit boek. Het is namelijk geschreven voor iedereen die graag een goed inzicht wil krijgen in de natuur en er is helemaal geen voorkennis vereist!"

Om te bestellen, schrijf je € 26.5* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "De natuur ontkleed".
(* Dit is de prijs: € 19.50 + de verzendkosten: € 7.000)