Home > E-shop

titel icoon E-shop

Marters wegvangen...

Wegvangen, vergiftigen of doden dan maar

De meest simpele oplossing lijkt het wegvangen op opruimen van die vervelende marter. Niets is minder waar. Een volwassen marter laat zich immers niet vangen in een kooi, eet geen vergif en trapt zelden in een klem. Bovendien zouden deze methodes maar tijdelijk soelaas bieden. Marters zijn territoriale dieren. Wanneer je een marter vangt of doodt, komt zijn territorium vrij en wordt dat zeer snel ingenomen door een andere marter, meestal een rondzwervende exemplaar. Omdat marters overal een geurspoor achterlaten, loopt die nieuwkomer zonder problemen opnieuw je zolder op.

 

Wat helpt dan wel?

Een marter beschikt in zijn territorium over meerdere verblijfplaatsen. Het is van belang om je woning onaantrekkelijk te maken voor steenmarters, zodat het diertje verhuist naar een andere verblijfplaats. De strategie is hetzelfde als bij inbrekers: je kan een woning nooit helemaal inbraakproof maken, maar je het de inbreker wel zo moeilijk mogelijk maken zodat hij een ander huis kiest.

 

 

Voor een duurzame oplossing volgt u best onderstaand stappenplan:

1. Probeer het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen. Waar juist zit de marter op uw zolder, is deze plek te bereiken, hoe kan de marter binnen geraken.

 

2. Vervolgens kan u door het CORRECT gebruik van onze producten (geur of ultrasoon geluid) de marter gaan wegjagen. Lees hiervoor aandachtig de productspecificaties op onze site (onze online shop) of kom langs in onze winkel. We kunnen u het best helpen wanneer u stap 1 goed hebt uitgevoerd. Helaas zijn we niet in de mogelijkheid om u alle informatie, te lezen op deze site, telefonisch door te geven. Dit kost teveel tijd waardoor mensen die ons willen bereiken om een noodlijdend dier te melden niet binnen geraken.

 

3. Deze laatste stap is eigenlijk de belangrijkste, maar wordt vaak vergeten. Het afdichten van de toegangswegen. Dit kan betekenen het dichtsmeren van openingen, herstellen van beschadigde of scheefliggende dakpannen, herstellingen aan de kroonlijst maar ook het snoeien van overhangende takken, het verwijderen van klimplanten. Ook kan u met schrikdraad uw woning onbereikbaar maken voor marters.

 

 

 

Welke producten biedt het Natuurhulpcentrum aan?

 

Jarenlange ervaring

Het Natuurhulpcentrum wordt al meer dan 20 jaar geconfronteerd met de steenmarterproblematiek en heeft dan ook als geen ander ervaring en expertise opgebouwd. Er is in Vlaanderen geen andere instantie die al zo veel mensen heeft kunnen helpen met hun probleem. Vanuit deze ervaring heeft het Natuurhulpcentrum een keuze gemaakt uit de vele anti-marterproducten die momenteel op de markt aanwezig zijn. Er wordt soms beweerd dat deze producten niet werken, maar bij CORRECT gebruik hebben wij zeer goede ervaringen met alle producten die we aanbieden. Wanneer marters toch niet vertrekken is dit vaak het gevolg van het verkeerd gebruik of verkeerdelijk plaatsen van producten. Wanneer een marter na een tijd terugkeert naar een woning heeft dit vaak te maken met stap 3: het afdichten van de toegangswegen, die niet werd uitgevoerd.

 

Producten op basis van geur, geluid of elektroshocks

Producten die we aanbieden werken op volgende 3 manieren:

GEUR: een marter verjagen door zijn eigen geur eerst te neutraliseren en vervolgens een geur te implementeren waar hij bang van heeft

GELUID: een marter verjagen door hem voortdurend een ultrasoon geluid voor te schotelen

ELEKTROSHOCKS: een marter verjagen door hem elektrische schokken toe te dienen.

 

Na het lezen van bovenstaande uitleg bent u wellicht al heel wat wijzer geworden en bent u klaar om een weloverwogen keuze te maken uit onze producten. Alle producten kan u vinden in onze  e-shop.

 

 

Liever al dat werk over laten aan professionals?

Indien gewenst kunnen onze medewerkers (tegen een vergoeding) ter plaatse komen. Ze gaan dan na welke producten in uw specifieke geval het beste kunnen helpen om deze lawaaimakers op een diervriendelijke manier te verdrijven en ze geven tips hoe dit in de toekomst te voorkomen. Hiervoor kan u ons contacteren op het nummer 089/854906.

Prijs op aanvraag