Home > E-shop

titel icoon E-shop

Hommelkast

Hommels hebben het alsmaar moeilijker om een geschikte natuurlijke nestlocatie te vinden. Het zijn nochthans nuttige en vredelievende insecten. Ze bezoeken tot tweemaal zoveel bloemen als een honingbij en zorgen daarmee voor extra bestuiving van bloemen. Hommels houden er, vergeleken met honingbijen, een heel andere levenswijze op na: een hommelvolk overwintert bijvoorbeeld niet. In het voorjaar sticht een hommelkoningin een nieuw volk. Met deze nestkast kan u de hommelkoningin hulp bieden.

 

Wij vullen de hommelkast voor u alvast met kort stro of hooi. U kan zelf gedroogd mos en schapenwol toevoegen want dat is bijzonder geschikt als nestmateriaal. Je kan de kast op de grond plaatsen, op balkjes om vochtproblemen te voorkomen, of je kan de nestkast ophangen, ongeveer 1m boven de grond. Kies een plek die niet in direct zonlicht is gelegen, maar liefst wel in de buurt van bloemdragende planten.

 

OPGELET: NESTKASTEN WORDEN NIET MET DE POST VERSTUURD, EN KUNNEN ENKEL AFGEHAALD WORDEN IN ONZE NATUURHULPCENTRUM-WINKEL (DAGELIJKS GEOPEND VAN 9u-18u)

Om te bestellen, schrijf je € 20* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "Hommelkast".
(* Dit is de prijs: € 20.00 + de verzendkosten: € 0.000)