Home > E-shop

titel icoon E-shop

Eikelmuis nestkast

Eikelmuizen behoren tot de familie van de slaapmuizen en zijn tegenwoordig erg zeldzaam geworden. Ze verkiezen structuurrijke loofbossen, bosranden met bramen, brede houtkanten. Bovendien hebben ze een grote voorkeur voor hoogstamfruitbomen. In Limburg kan je eikelmuizen vooral aantreffen in de fruitstreek.

 

De diertjes houden een lange winterslaap en kiezen daarvoor vervallen schuurtjes, tuinhuisjes en zolders uit. Sinds mensenheugenis verblijven deze leuke muizen dan ook in de buurt van mensen.

 

Deze nestkast voor slaapmuizen kan niet alleen bewoond worden door eikelmuizen maar ze is geschikt voor verschillende kleine zoogdieren: bosmuis, huismuis, rosse woelmuis en soms wordt de kast ook wel 'gekraakt' door mezen.

 

Check je nestkasten 2x per jaar, bij voorkeur in januari en oktober. Dan is de kans dat je dieren verstoort minimaal en is de trefkans het grootst. De zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt heeft een uitgebreide folder voorzien rondom de inventarisatie van eikelmuizen. Tref je een eikelmuis aan in je nestkast, neem dan zeker contact met hen op.

 

OPGELET: NESTKASTEN WORDEN NIET MET DE POST VERSTUURD, EN KUNNEN ENKEL AFGEHAALD WORDEN IN ONZE NATUURHULPCENTRUM-WINKEL (DAGELIJKS GEOPEND VAN 9u-18u)

 

 

Om te bestellen, schrijf je € 12* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "Eikelmuis nestkast".
(* Dit is de prijs: € 12.00 + de verzendkosten: € 0.000)