Home > E-shop

titel icoon E-shop

Spreeuwenkast

Wie kent ze niet: onze spreeuwen die hun kostje bij elkaar scharrelen op een grasveldje of luid zingend het begin van de dag aankondigen. De eens zo algemene vogel doet het echter steeds minder goed. Onderzoek in Nederland wees uit dat over de periode 1984-2012 de broedpopulatie daar zelfs met gemiddeld 4% per jaar was afgenomen. Daardoor resteert momenteel minder dan 40% van de populatie van medio jaren tachtig. De exacte oorzaken daarvan zijn nog niet precies vastgesteld, maar duidelijk is wel dat spreeuwen minder voedsel en minder broedgelegenheid vinden dan voorheen.

 

Toch zijn spreeuzen heel nuttige vogels, vooral in de strijd tegen 'bruine plekken in het gras' ten gevolge van engerlingen. Engerlingen en emelten zijn de larven van respectievelijk de meikever en de langpootmug en ze zijn niet toevallig het lievelingseten van onze spreeuwen.

 

Hang de kast tegen een boom of een muur op een meter of 2 boven de grond.

 

OPGELET: NESTKASTEN WORDEN NIET MET DE POST VERSTUURD, EN KUNNEN ENKEL AFGEHAALD WORDEN IN ONZE NATUURHULPCENTRUM-WINKEL (DAGELIJKS GEOPEND VAN 9u-18u)

Om te bestellen, schrijf je € 15* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "Spreeuwenkast".
(* Dit is de prijs: € 15.00 + de verzendkosten: € 0.000)