Home > E-shop

titel icoon E-shop

Nestvlot voor visdief

Deze drijvende nestvlotten zijn speciaal gemaakt voor visdieven. Deze zeldzame sternensoort broedt in Vlaanderen in grote aantallen op een speciaal aangelegd eiland in de Noordzee maar ook in het binnenland proberen visdieven voet aan wal te krijgen (bijv. maasvallei en vijvergebied midden-limburg)

Deze vlotten dienen in geschikte gebieden op een grote waterplas geplaatst te worden, zo zijn de nesten beveiligd tegen grondpredatoren. Het nest van visdieven is slechts een kuiltje in het zand, vandaar dat het vlot bedekt is met schelpengruis. Elke vlot (1m²) kan broedgelegenheid bieden aan één koppel aangezien de soort bij het broeden op vlotten erg territoriaal is, dienen meerdere vlotten op voldoende afstand van elkaar gelegd te  worden.

De vlotten zijn gemaakt uit zeer duurzame watervaste panelen en zijn voorzien van voldoende drijfvermogen. Bij plaatsing worden twee bussels wilgentakken aan weerszijden van het vlot bevestigd. Dit zorgt voor extra stabiliteit én als opstap voor jonge visdieven die in het water zijn gevallen.

De nestvlotten dienen eveneens verankerd te worden op de bodem zodat ze niet afdrijven naar de oever. Tegen betaling kunnen de vlotten ook geplaatst worden meer info: 089/85.49.06

OP AANVRAAG kunnen ook nestvlotjes gemaakt worden voor zwarte stern.

 

OPGELET: NESTVLOTTEN WORDEN NIET MET DE POST VERSTUURD, ENKEL OP BESTELLING

 

 

 

Om te bestellen, schrijf je € 100* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "Nestvlot voor visdief".
(* Dit is de prijs: € 100.00 + de verzendkosten: € 0.000)