Home > E-shop

titel icoon E-shop

Vlinderkast

Vlindersoorten die als vlinder overwinteren zoeken beschutte plekjes op. Vaak verschuilen ze zich op rommelzolders, in schuurtjes of tussen de bladeren. Als het maar beschutte plekjes zijn om de koude winter door te komen. U kunt de vlinders dus een handje helpen met een vlinderkast!

 

Deze duurzame houten kast is speciaal ontworpen voor vlinders. Achter de verticale sleuven bevindt zich een rustplekje waar vlinders de nacht én de winter ongestoord door kunnen brengen. Deze vlinderkast biedt een ideale schuilplaats voor vlinders om bij nat of koud weer in weg te kruipen.

 

Deze kast hang je best op zodat de slagregen niet door de gleuven kan en het binnenin droog blijft. Om het de vlinders goed naar de zin te maken voorzien wij de kasten standaard met een handvol twijgen en droge blaadjes. Hieraan hangen de vlinders als zij van de kast gebruik maken. Om ze naar de kast te lokken kun je er een schaaltje in plaatsen met suikerwater of een stukje rijp fruit in leggen zoals banaan of appel. Hang de kast op ooghoogte en bij voorkeur op een zonnige plaats.

 

Vlinders die gebruik maken van het kastje zijn in winterrust. Ze eten dan niet en zullen het kastje dus ook niet zo snel vuil maken. Ook bouwen ze geen nest, zoals bijvoorbeeld vogels. Schoonmaken is dus niet echt noodzakelijk.

 

OPGELET: NESTKASTEN WORDEN NIET MET DE POST VERSTUURD, EN KUNNEN ENKEL AFGEHAALD WORDEN IN ONZE NATUURHULPCENTRUM-WINKEL (DAGELIJKS GEOPEND VAN 9u-18u)

 

Om te bestellen, schrijf je € 9* over op rekening BE79 2350 4072 2733 (BIC: GEBA BE BB) met vermelding "Vlinderkast".
(* Dit is de prijs: € 9.00 + de verzendkosten: € 0.000)