Home > Nieuws

Jonge reeën vrij!

24.09.2013

September is vrijlatingsmaand in het Natuurhulpcentrum, en gisteren was het de beurt aan onze jonge reeën.

Een tijd geleden meldden wel al op onze website dat we een recordaantal jonge reeën te gast hadden in het Natuurhulpcentrum. Kilo's bladeren, kruiden en twijgjes werden dagelijks aangevoerd om de reetjes te laten kennismaken met hun natuurlijk voedsel.

 

Ondertussen zijn we enkele weken verder en zijn de kleine kalfjes uitgegroeid tot stevige reepubers die klaar zijn om de vrije natuur te ontdekken. Hiervoor trokken we samen met de ploeg van Dieren in Nesten naar Zuid-Limburg, naar een gebied waar meer dan genoeg voedsel, water en schuilplaatsen te vinden zijn. De dieren werden ingeladen in onze bestelwagen en kregen een licht verdovend middel om de stress te beperken.

Daar aangekomen was het middel al uitgewerkt, en moesten we de deuren maar openzetten om de dieren vervolgens het bos in te zien lopen. Een prachtig zicht!

 

Na enkele maanden intensieve verzorging, eerst bij zorgouder Brendy, later in het Natuurhulpcentrum zelf, zijn we erg blij dat we een leuke groep jonge reeën kunnen vrijlaten. Al het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen!

Wie de avonturen van deze kalfjes, zowel bij het opgroeien als de vrijlating, wil volgen, moet vanaf januari elke zaterdagavond zappen naar Dieren in Nesten!

 

Hieronder een filmpje van enkele maanden geleden:

Jonge reeën in het Natuurhulpcentrum from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Deel op Facebook