Home > Nieuws

Exotische vogels in beslag genomen

14.04.2016

Gisteren kregen we telefoon van een controleur van het Federaal Voedselagentschap met de vraag of we een 30 tal zangvogels konden opvangen.

De douane had namelijk een Hongaarse bestelwagen tegengehouden met in de laadruimte kisten vol exotische zangvogels. Ook troffen ze een grote som contant geld aan en een grote hoeveelheid lege transportkisten. De bestuurder kon geen geldige papieren voorleggen en werd naar het politiecommisariaat van Turnhout overgebracht voor verhoor en inbeslagname van de vogels.

 

Op vraag van de controleur van het FAVV gingen 2 medewerkers van het NHC de vogels ophalen. Terug in het Natuurhulpcentrum konden alle dieren gedetermineerd worden en werden 9 verschillende soorten vogels geteld. Een aantal soorten bleken ook een aanzienlijke straatwaarde te hebben. Het ging onder andere over acaciagorzen, blauwkopblauwfazantjes, 2 soorten astrildes, edelzangers,...

 

Ondertussen zitten de vogels bij ons in een ruime kooi waar ze kunnen bekomen van hun lange en vermoeiende reis en kunnen ze eindelijk de vleugels eens strekken.

 

 

Album 'Exotische vogels'

Deel op Facebook