Home > Nieuws

Baviaan Lolita...

19.04.2016

Onze medewerkers zijn net terug van Frankrijk, waar een in beslag genomen baviaan moest worden opgehaald.

De baviaan, een stevig vrouwtje met de naam Lolita, sleet haar leven al jarenlang in een circus waar ze bijna dagelijks allerhande truukjes moest uitvoeren om een uitzinnig publiek te plezieren. Dergelijke kunstjes zien er voor de toeschouwers misschien wel grappig uit, maar zijn totaal onnatuurlijk en het aanleren gebeurt vaak op een niet zo diervriendelijke manier.

 

Gelukkig zijn de wetgevingen omtrent het gebruik (misbruik) van exotische dieren in circussen de laatste jaren erg verstrengd, en begrijpen meer en meer mensen dat wilde dieren thuishoren in de natuur en niet in een circustent. Deze baviaan werd daarom ook in beslag genomen door de Franse overheid en tijdelijk ondergebracht in een hondenasiel in Marseille. Daar kon het dier niet blijven, en er werd met ons contact opgenomen. Gelukkig kregen we snel toestemming van de Belgische overheid om Lolita te gaan ophalen, en betaalden onze Franse collega's van de Fondation 30 Millions d'Amis de transportkosten.

 

Bavianen zijn enorm sterke dieren die soms heel agressief uit de hoek kunnen komen. In de natuur jagen ze soms op jonge antilopen, en leeuwen gaan vaak uit de weg wanneer ze een groep bavianen tegenkomen. Gelukkig bleek Lolita heel rustig te zijn. Ze stapte zelfs vrijwillig in de transporteerkist en was direct dikke vriendjes met onze voorzitter, die al enkele handjes en kusjes mocht ontvangen...

 

Deel op Facebook