Home > Nieuws

Jonge roerdomp heeft genoeg van de regen...

21.06.2016

Net zoals wij zijn ook de dieren de aanhoudende regen beu...

Zoals reeds te lezen was in diverse kranten krijgt het Natuurhulpcentrum deze dagen heel wat dieren binnen die het slachtoffer werden van de aanhoudende neerslag. Veel zoogdieren die in een hol leven zoals vossen, dassen of konijnen zien door de stijgende grondwaterstand en de overstromingen hun woning onder water lopen. Maar ook jonge vogels krijgen het hard te verduren. Hun verenkleed is nog niet volledig volgroeid en wanneer ze na het verlaten van het nest dagenlang worden natgeregend onderkoelen ze snel.

 

Zo ook een jonge roerdomp die we binnenkregen vanuit het Vijvergebied Midden-Limburg. De jonge vogel werd door wandelaars verzwakt en onderkoeld gevonden langs een wandelpad. De vogel probeerde te vliegen, maar raakte amper twee meter ver. Een van onze medewerkers ging ter plaatse om de vogel te vangen.

 

De jonge roerdomp verblijft momenteel op onze spoedafdeling en kan daar aansterken. Zodra de vogel op gewicht is en er beter weer in zicht is, wordt deze zeldzame vogel terug vrijgelaten.

 

Deel op Facebook