Home > Nieuws

Leeuwin met tandpijn...

18.05.2017

Vanmiddag had onze leeuwin Alpha een afspraak met de tandarts...

Alpha werd samen met haar zus, Cora,  door het Natuurhulpcentrum gered uit een aftandse dierentuin in Spanje. Beide dames waren in bedenkelijke conditie toen we ze naar Opglabbeek haalden. Cora heeft last van haar heupen en Alpha had een afgebroken hoektand.

 

Tijdens haar verblijf hier in het Natuurhulpcentrum werd steeds duidelijker dat Alpha last had van tandpijn. Ze at heel voorzichtig en beet haar stukjes vlees maar aan één kant. Onze dierenartsen namen contact op met Olivier Buyssens van Equi-Dent. Olivier legt zich toe op tandheelkunde bij paarden, dus hij heeft heel wat ervaring met tandoperaties bij grote dieren.

 

Een leeuw had hij echter nog nooit moeten behandelen, maar voor alles is een eerste keer. Samen met Stef en Roxanne, onze vast dierenartsen, werd leeuwin Alpha verdoofd. Er werden RX-foto's gemaakt van de kaak en dan kon de ingreep beginnen. Het doel was om Alpha's slechte hoektand te trekken. Geen sinecure omdat hoektanden bij leeuwen erg stevig verankerd zitten in de kaak. Tijdens een twee uur durende operatie slaagde Dierenarts Buyssens erin de afgebroken hoektand te verwijderen. Al die tijd hield vrijwilligster Frauke, in het echte leven anesthesiste, de patiënt en haar ademhaling nauwlettend in de gaten.

 

Na deze succesvolle ingreep is leeuwin Alpha alvast verlost van haar vervelende tandpijn. Binnenkort is leeuwin Cora aan de beurt voor een grondig onderzoek aan haar rug, bekken en achterpoten...

Album 'Alpha bij de tandarts'

Deel op Facebook