Home > Nieuws

IJsjes voor de dieren

30.05.2017

Als de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook onze dieren, en die helpen graag een handje ...

Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als we weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren we onze dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. We noemen dit ook wel 'verrijking'. Zo kunnen de dieren hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken.

 

Natuurlijk zijn onze ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals onze leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals onze groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra hebben we ze aangevuld met zonnebloempitten.

 

Geniet vooral even mee op het onderstaande filmpje.

 

P.S.: bezoekers van het Natuurhulpcentrum moeten we helaas teleurstellen, deze ijsjes zijn enkel bedoeld voor de dieren, niet voor bezoekers :-)

 

Deel op Facebook