Home > Nieuws

Jong leven...

01.06.2017

De jaarlijkse drukte is weer volop bezig. Op topdagen krijgen we meer dan 50 dieren binnen!

Naar jaarlijkse gewoonte wordt het Natuurhulpcentrum weer overspoeld met jonge patiënten. De drukste dag tot nu toe bracht 56 dieren naar ons toe.


Veel van die dieren zijn nog jong, en dan vooral jonge vogels. Soms worden die jonge vogels ook onterecht bij ons binnen gebracht. Ze leren nu namelijk uitvliegen en worden nog vaak verkeerdelijk gezien als een dier in nood. Net zoals wij nog niet onmiddellijk kunnen lopen, kunnen die vogeltjes ook nog niet onmiddellijk vliegen. Ze springen uit het nest en leven enkele dagen verder op de grond. Daar worden ze nog gevoederd en beschermd door de ouders tot ze wegvliegen. U laat ze dus best zitten, terwijl u hond en/of kat enkele dagen binnen houdt om ongelukken te voorkomen.

 

De gouden regel bij jonge dieren is sowieso: afblijven! Enkel jonge dieren die echt in nood zijn, worden best in een opvangcentrum binnen gebracht. Als u twijfelt of een diertje in nood is, kan u meer info vinden op onze website onder het tabblad 'Wilde dieren' of kan u telefonisch contact met ons opnemen.

Deel op Facebook