Home > Nieuws

Speciale reigers en ibissen...

06.07.2017

Sinds vandaag verblijven er een aantal speciale vogels in onze opvang. 2 kleine zilverreigers, 5 heilige ibissen en 12 kwakken moesten weg uit het vogelpark van provinciaal domein De Brielmeersen (Deinze).

Het vogelpark van Provinciaal domein De Brielmeersen in Oost-Vlaanderen besliste onlangs om te stoppen met het houden van vogels in kooien. Omdat ze wel nog een aantal reigers en ibissen hadden, vroegen ze Vogelbescherming Vlaanderen om advies. Die stelden de vraag op hun beurt aan de Vlaamse opvangcentra voor wilde dieren.

 

Het Natuurhulpcentrum kon een vliegkooi met vijver vrijmaken voor de vogels en bood haar hulp aan. Vanmiddag werden de vogels uit hun voliéres gevangen door twee van onze medewerkers en overgebracht naar Opglabbeek.

 

We zullen nu onze internationale contacten aanspreken om een goede thuis voor deze vogels te vinden. We zoeken bij voorkeur een plaats in gerenommeerde vogelparken en dierentuinen...

Deel op Facebook