Home > Nieuws

Tropische slang reist mee met bananenboot...

18.11.2008

Vorige week kreeg het Natuurhulpcentrum een onbekende tropische gast over de vloer. De slang werd door onze medewekers opgehaald in de haven van Antwerpen. Het serpent werd door de havenarbeiders ontdekt in een lading bananen uit Mexico.

Omdat we niet onmiddellijk wisten over welke soort het juist ging, werd de slang met de grootste voorzichtigheid gevangen en veilig in onze reptielenkamer gehuisvest.

Er werden foto's gemaakt en doorgestuurd naar een bevriende reptielenspecialist. Die sprak zijn contacten aan in Zuid-Amerika, maar tot zijn grote verbazing kreeg hij te horen dat dit absoluut géén Zuid-Amerikaanse slang was!

Er werd dan verder gezocht en uiteindelijk kon het dier gedetermineerd worden als 'common heraldsnake', een Afrikaanse slang. De bananenboot heeft tijdens zijn zeereis waarschijnlijk ook nog een tussenstop gemaakt in Afrika. Daar zal de slang met een lading fruit of hout mee aan boord zijn gesukkeld.

Heraldsnakes zijn niet gevaarlijk voor de mens, hoewel ze giftanden hebben diep achterin hun bek. Er zal bekeken worden of het mogelijk is deze slang terug uit te zetten in Afrika.
 

Deel op Facebook