Home > Nieuws

Opnieuw slechtvalk uit Mol

21.03.2009

Vanmiddag ving het Natuurhulpcentrum voor de 2de maal in enkele weken tijd een slechtvalk op die vastraakte in een schoorsteen van de elektriciteitscentrale in Mol.

Trouwe bezoekers van onze website herinneren zich ongetwijfeld het verhaal van het slechtvalkvrouwtje dat enkele weken geleden vast kwam te zitten in een schoorsteen van de electriciteitscentrale in Mol. Na een week terug aansterken in onze Intensive Care-afdeling konden we de vogel terug vrijlaten (klik hier en hier voor de nieuwsberichten en foto's).

Vandaag werd door één van onze medewerkers opnieuw een slechtvalk opgehaald die vast kwam te zitten in de schoorsteen. Ditmaal ging het om een ongeringd mannetje. De kans is erg groot dat dit de partner is van het vrouwtje van begin maart. Net zoals het vrouwtje is ook dit mannetje wat verzwakt en uitgedroogd, en zijn de ogen geïrriteerd door het steengruis in de schoorsteen.

Gelukkig valt het allemaal nog heel goed mee, en op dit moment zit de slechtvalk al te genieten van enkele lekkere stukjes verse muis. Naar alle waarschijnlijkheid kan de vogel volgende week, na een kort verblijf in het Natuurhulpcentrum, terug het luchtruim kiezen en verenigd worden met zijn partner!

Deel op Facebook