Home > Nieuws

Natuurhulpcentrum vangt baby-wallaby op...

06.04.2009

Sinds kort verzorgt één van de medewerksters van het Natuurhulpcentrum een baby-wallaby. Met speciale melk wordt het diertje grootgebracht.

De eigenaar van enkele wallaby's belde zondag in paniek naar het Natuurhulpcentrum. Een baby-wallaby was uit de buidel gevallen, en werd niet meer door de moeder geaccepteerd.

Viavia had hij gehoord dat het Natuurhulpcentrum al wat ervaring heeft met het grootbrengen van jonge wallabys, dus contacteerde hij ons. Direct namen we contact op met Brendy, één van onze vaste medewerksters. Zij heeft inderdaad al een aantal kleine wallabys grootgekregen. Toch wel iets bijzonders. Wallabyjongen zijn namelijk, net als bijvoorbeeld kleine eekhoorntjes of wilde konijntjes, helemaal niet zo makkelijk met de hand op te voeden. Voor gedomesticeerde huisdieren, zoals kalveren, schapen of honden zijn al verschillende specifieke melkformules op de markt waardoor het grootbrengen kinderspel is. Voor wallabys bestaat dit echter niet.

Omdat Brendy al onze binnengebrachte wallabys heeft verzorgd, heeft ze in de loop der jaren gelukkig al heel wat ervaring kunnen opbouwen, die ze met Daytona, haar laatste spruit goed gaat kunnen gebruiken. Dagelijks krijgt de baby nu een speciaal samengestelde melk. Rusten kan Daytona in een imitatiebuidel die bijna de hele dag rond de nek van haar surrogaatmoeder hangt.

Album 'Jonge wallaby'

Deze babywallaby viel uit de buidel van een als huisdier gehouden vrouwtjeswallaby. Eén van de medewerksters van het Natuurhulpcentrum brengt het dier groot.

Deel op Facebook