Home > Nieuws

Vos in klem...

08.06.2010

Zaterdag kregen we een melding van enkele ongeruste wandelaars die een vos aantroffen die vast was geraakt in een klem.

Amper een dag nadat een das werd opgehaald die in een strop terecht was gekomen en daardoor ernstige verwondingen had opgelopen, kregen we opnieuw een melding over een dier dat dankzij stropers in de problemen was geraakt.
Enkele wandelaars vonden een vos die met zijn linkervoorpoot in een klem was terechtgekomen.

Onmiddellijk vertrokken medewerkers van het Natuurhulpcentrum om het dier op te halen. Op het eerste zicht leken de verwondingen nog mee te vallen, maar in het Natuurhulpcentrum kon onze dierenarts de wonde beter bekijken en onderzoeken. De klem had de tenen van de linkervoorpoot volledig doorboord. Bovendien was de wonde al vrij oud en geïnfecteerd. Spijtig genoeg was de poot niet meer te redden, en hebben we het dier moeten euthanaseren.

Erg spijtig dat een vos op die manier aan zijn einde moet komen. We krijgen geregeld te maken met stroppen en klemmen die speciaal voor vossen bedoeld waren. Meestal worden ze geplaatst door jagers. Zij zien de vos als een regelrechte concurrent omdat vossen, net als jagers, ook jagen op konijnen en fazanten. Met dit verschil dat vossen dit doen om te overleven, en jagers voor het plezier...

Album 'Vos in klem...'

Deel op Facebook