Home > Nieuws

3 jonge wasbeertjes...

10.08.2011

Gisteren kregen we 3 jonge wasbeertjes binnen. De diertjes werden gevonden in de Ardennen.

Via het Vogelopvangcentrum van Beernem (www.voc-bulskampveld.be) werden gisteren drie jonge wasbeertjes binnengebracht. De wasbeerpups werden verleden week uitgegraven uit een hol in de Ardennen, en vandaar overgebracht naar het vogelopvangcentrum.


Omdat wasberen besmet kunnen zijn met de "wasberenspoelworm", die ook voor mensen gevaarlijk kan zijn, moeten de dieren altijd in quarantaine, waardoor ze naar het Natuurhulpcentrum moesten komen.

 

Wasberen komen van nature voor in Noord-Amerika, maar duiken de laatste jaren meer en meer op in het zuiden van ons land. In Duitsland werden tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat wasberen vrijgelaten om achteraf op te jagen voor de pels. Door hun groot aanpassingsvermogen konden ze zich daar goed handhaven, en zelfs voortplanten. Ondertussen zitten er in Duitsland al zoveel wasberen, dat de populatie richting ons land begint op te schuiven, met als gevolg dat we hier dus ook sporadisch wasberen kunnen tegenkomen.

 

Wasberen blijven echter exoten die niet in onze natuur thuishoren, dus deze dieren kunnen we niet zomaar vrijlaten. Eenmaal de wasbeertjes volwassen zijn, zoeken we dan ook een goede dierentuin of opvangcentrum waar ze voor de rest van hun leven kunnen blijven.

 

Momenteel zitten de pups nog in onze quarantaine waar ze een ontwormingskuur ondergaan, maar tegen de opendeurdagen zullen ze de wereld leren verkennen in onze grote buitenkooien!

Deel op Facebook