Home > Nieuws

Beren op transport naar Schotland

29.03.2012

Vanmorgen vroeg was de grote dag voor onze drie beren Peggy, Carmen en Suzy. Het drietal verhuist vandaag naar hun nieuwe thuis in de Schotse dierentuin 'Five Sisters Zoo'.

De drie bruine circusberen kwamen begin vorig jaar bij ons terecht nadat hun eigenaar door een ernstige ziekte niet meer voor ze kon zorgen. De dieren hadden hun hele leven opgetreden in circussen en stonden al enige tijd gestald in Sint-Niklaas. Omdat de oude berentemmer dringend medische verzorging nodig had zocht hij een oplossing voor zijn dieren.

 

Het drietal verhuisde naar het Natuurhulpcentrum waar ze, voor hun normen, al een reusachtige kooi ter beschikking kregen. Omdat de dieren hun leven lang in een kleine circuskooi leefden, vertoonden ze zwaar neurotisch gedrag. Dit verminderde zienderogen en ondertussen werd er achter de schermen druk gezocht naar een definitieve thuis.

 

Het was geen gemakkelijke opdracht omdat heel wat opvangcentra voor beren volzet zijn, maar eind vorig jaar kregen we hoopvol nieuws uit Schotland. De 'Five Sisters zoo' had interesse in onze circusberen en was zelfs bereid een splinternieuw terrein voor hen aan te leggen. Ze werkten keihard om het berenverblijf tijdig af te krijgen en het mag gezien worden. Carmen, Peggy en Suzy hebben nu een bebost terrein van 1 ha ter beschikking. Hun verblijf is uitgerust met stromend water, drie aparte nachthokken, een waterval en een drinkpoel.

 

We zijn dan ook erg blij dat onze beren naar deze prachtige dierentuin kunnen verhuizen. Het transport werd in goede banen geleid door Specialist Wildlife Services en onze vrienden van het Wales Monkey and Ape Sanctuary.

 

De beren zullen via de kanaaltunnel naar Engeland sporen om van daaruit via de weg naar Schotland te rijden. Als alles goed gaat zullen de dieren tegen middernacht daar aankomen.

Album 'Beren naar Schotland'

Deel op Facebook