Home > Nieuws

Aziatische kleinklauwotter opgevangen...

05.04.2012

Enkele dagen geleden kregen we een oproep van een man wiens hond een otter achterna zat...

De man besefte wel dat de kans dat het ook effectief om een otter zou gaan superklein was, en ook wij dachten eerder aan een steenmarter.

 

Twee medewerkers van het Natuurhulpcentrum gingen een kijkje nemen, en zagen het angstige dier dat zich tussen wat emmers had verscholen voor de hond. Al snel zagen ze dat het toch geen steenmarter was, maar dat het inderdaad om een otter ging! Het was echter spijtig genoeg geen Europese otter (die in Vlaanderen trouwens uitgestorven is), maar een Aziatische kleinklauwotter, ook wel dwergotter genoemd.

 

Deze dieren staan niet op de zogenaamde Zoogdieren-Positieflijst. Deze lijst bevat 42 soorten zoogdieren die je als particulier als huisdier mag houden (hond, kat, fret, schaap, goudhamster,...). Elk zoogdier dat hier niet op staat, is verboden om te houden, dus ook deze kleinste ottersoort.


Toch houdt niet iedereen zich aan deze duidelijke regels, wat ook nu weer blijkt uit dit ontsnapt dier. Onze medewerkers vingen de dwergotter, en namen het mee naar het Natuurhulpcentrum.

Hier kan het nu wat aansterken, en ondertussen zoeken we naar een geschikte dierentuin die dit dier een nieuwe thuis wil geven.

 

 

 

 

 

 

Deel op Facebook