Home > Nieuws

Nieuwe wasberenkooi bevolkt!

16.07.2012

Enkele dagen geleden werd onze nieuwe wasberenkooi voor de eerste maal bevolkt.

Gelukkigen van dienst waren de 26 wasberen die begin mei in Wallonië in beslag werden genomen (klik hier voor hun verhaal). Deze wasberen zaten opeengepakt in allerhande koterijen in een achtertuin, en werden toen, samen met een groepje neusberen, door de overheidsdienst CITES en Dierenwelzijn in beslag genomen.

 

Omdat het erg lang kan duren eer zoveel wasberen herplaatst zijn in dierentuinen, werd beslist om een nieuwe grote wasberenkooi te bouwen. De kooi werd ingericht met verschillende nachthokken, loopbruggen, een vijver,... om het de dieren zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Na de quarantaineperiode verbleven de wasberen nog een tijdje in verschillende buitenkooien, maar enkele dagen geleden was het eindelijk zover, en vond de grote wasberen-volksverhuizing plaats. Alle dieren werden gevangen, en tegelijk in hun nieuw verblijf geplaatst. Op die manier konden ze allemaal op hetzelfde moment hun nieuwe leefomgeving grondig verkennen, en werd de kans op ruzies zo klein mogelijk gemaakt.

Met succes, want al snel werd het verblijf volledig onderzocht, en nam elke wasbeer zijn intrek in een van de nachthokken.

 

Ondertussen zijn we druk op zoek naar goede dierentuinen of opvangcentra die de dieren een thuis kunnen geven. Als alle dieren herplaatst zijn, kan de nieuwe kooi gebruikt worden voor heel wat andere diersoorten, zoals apen, neusberen,...

 

Hieronder kan je kijken naar een filmpje.

 

 

 

Deel op Facebook