Home > Nieuws

Slachtoffer van ons afval...

03.08.2012

Gisteren kregen we een melding van ongeruste dierenvrienden uit Genk. Die voederen dagelijks de eenden op de vijver tussen het stadhuis en de Post.

Tot hun grote verbazing zagen ze dat een van de witte eendjes een stukje plastiek in haar bek had. Het voorwerp belemmerde de eend om haar bek dicht te doen. Bijgevolg kon het dier niets eten. In de loop van de dag kregen we nog verschillende meldingen binnen. De eend liet zich blijkbaar gemakkelijk uit het water lokken met wat brood dus besloten we twee medewerkers op pad te sturen.

 

Toch waren de eenden achterdochtig en kwamen ze niet uit het water om te eten. De vangactie werd afgeblazen en er werd besloten vandaag terug te keren. Deze keer hadden we een kajak mee om de vogel de oever op te jagen. De eenden gingen echter de lucht in toen onze kajakker te water ging.

 

De witte eend bleek echter al wat verzwakt waardoor ze op de parking van het postkantoor landde en zich in de struiken verschool. Daar kon ze met een schepnet gevangen worden. Het plastieken voorwerp bleek een trechtertje te zijn waarmee balonnen op een stokje worden bevestigd.

 

Hoewel er in het park en rond de vijver meer dan genoeg vuilbakken staan, slingert er nog steeds heel wat afval rond. Afval waar dieren dan het slachtoffer van worden.

 

 

Deel op Facebook