Home > Nieuws

Gasten uit Frankrijk...

08.08.2012

Gisterenavond kwam een wagen met in beslag genomen dieren uit Frankrijk bij ons aan.

Drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum reden maandagmorgen richting Ambert in Frankrijk. Na een trip van 9u kwamen ze daar aan. De volgende morgen meldden ze zich aan bij de politie met als opdracht de plaatselijke autoriteiten bij te staan met de inbeslagname van een aantal exotische dieren. Die werden in beslag genomen bij een dierentuin in de buurt. Het dierenpark was een jaar geleden overgenomen door een Belg maar er bleken een aantal zaken niet in orde.

 

Het was de Franse dierenbeschermingsorganisatie '30 millions d'amis' die het Natuurhulpcentrum contacteerde om de in beslag genomen dieren te huisvesten. Deze vereniging had zich burgerlijke partij gesteld en had voorgesteld om tijdelijke opvang voor de dieren te regelen. Aangezien er in Frankrijk geen opvangcentra zijn met plaats voor dergelijke dieren kwamen ze bij het Natuurhulpcentrum terecht.

 

Het ging om 4 bruine maki's, 2 vosmangoesten en een witkopzeearend. De dieren leefden volgens de Franse inspectiedienst in slechte omstandigheden. De buine maki's hadden immers maanden in hun krappe transporteerkisten moeten leven. Bij aankomst in het park bleken de maki's al in een ruimere kooi te zitten. De zeearend en de mangoesten zaten op het moment van inbeslagname nog steeds in te krappe kooien. Een Franse rechter zal nu binnen de drie maanden moeten beslissen wat er uiteindelijk met de dieren moet gebeuren.

 

 

Album 'Franse exoten'

Deel op Facebook