Home > Nieuws

2 nieuwe apen...

30.08.2012

Op korte tijd kregen we weer 2 nieuwe apen binnen in het Natuurhulpcentrum: een berberaap en een groene meerkat.

Berberaap Johny, een jong mannetje van ongeveer 2 jaar oud, liep in Brussel in een stadspark rond. Het werd gevangen door onze collega's van het vogelopvangcentrum in Anderlecht, die vervolgens de aap naar het Natuurhulpcentrum overbrachten. Toevallig hebben we nog een jonge mannetjesberberaap in onze quarantaine zitten, dus momenteel laten we de dieren al aan elkaar wennen, zodat ze in de toekomst hopelijk samengevoegd kunnen worden.

 

De tweede aap, groene meerkat Koko, werd door hun Duitse eigenaars aan ons afgestaan. 7 jaar lang hadden ze de aap als hun eigen kind verzorgd, en ondanks dat de hoektanden getrokken waren, had de eigenares de laatste weken een heel aantal bijtwondes opgelopen. Voor de zoveelste keer moesten apeneigenaars toegeven dat apen toch helemaal geen geschikte huisdieren zijn...

 

Omdat beide dieren nog minstens enkele weken in onze quarantaine-afdeling moeten verblijven, zullen ze op onze opendeurdagen niet te zien zijn. Maar geen nood, er zijn nog een heel aantal andere dieren te bezichtigen!

 

De  vier bruine maki's die enkele weken geleden in een Franse dierentuin in beslag werden genomen, zijn wél uit quarantaine en verblijven nu al in een mooie buitenkooi. Een 60-tal bij ons grootgebrachte uilen worden klaargestoomd om in september vrijgelaten te worden en ook de jonge bunzings krijgen een cursus muizen-vangen.

De witkopzeearend is bekomen van zijn lange reis uit Frankrijk, onze berberapengroep met Ulli als alfa-mannetje is aan zijn laatste weken in het Natuurhulpcentrum bezig, vooraleer ze verhuizen naar een dierentuin en talloze in beslag genomen slangen, baardagamen en kameleons bevolken onze terraria.

 

Naast deze en nog héél veel andere dieren kan u onze splinternieuwe wasberenkooi ontdekken die nu bevolkt wordt door maar lieft 26 in beslag genomen wasberen, onze nieuwe interventiewagen is ook te bezichtigen en last but not least mogen we u met veel trots ons eigen boek "een huis voor wilde dieren" voorstellen! Een prachtig boek boordevol informatie, leuke anekdotes en schitterende foto's over 35 jaar Natuurhulpcentrum.

 

Onze opendeurdagen gaan door op zondag 2, 9 en 16 september, telkens van 10u30 tot 18u30.

 

Hopelijk tot dan!

 

Deel op Facebook