Home > Nieuws

Allerlei kleine zoogdieren in beslag genomen

26.09.2012

Enkele dagen geleden werden in het Natuurhulpcentrum een aantal kleinere zoogdieren opgevangen...

Begin deze week kregen we telefoon van de Federale Gerechtelijke Politie - Cel Leefmilieu met de vraag of we in de mogelijkheid waren om een aantal kleinere zoogdieren op te vangen.


De dieren werden in beslag genomen nadat ze, afgelopen weekend, te koop werden aangeboden op een reptielenbeurs. Deze dieren staan in België gelukkig niet op de zoogdierenpositieflijst en mogen bijgevolg niet gehouden, gekocht of verkocht worden. De lijst bevat ruim 30 soorten zoogdieren, die een particulier in België nog mag houden. Alle andere zoogdieren zijn verboden als huisdier.


Het ging om 8 egels, waarvan 5 kleine egeltenreks (Madagascar) en 3 Afrikaanse witbuikegels, 2 Zuid-Amerikaanse opossums of buidelratten, 2 grijze eekhoorns (VS en Canada), 2 rode eekhoorns (Europa) en 6 relmuizen (Europa).


Deze dieren zouden, in schril contrast met hun normale biotoop, hoogstwaarschijnlijk bij hun nieuwe eigenaars in de huiskamer ergens in een kooitje of bakje belanden.


Momenteel wordt onderzocht of deze dieren gezond zijn. Zodra de dieren aan het Natuurhulpcentrum toevertrouwd worden, kunnen we op zoek gaan naar een geschikte nieuwe toekomst.

Deel op Facebook