Home > Nieuws

Brilkaaimannen en alligator opgevangen...

05.10.2012

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum de vraag om 3 brilkaaimannen en 1 alligator op te vangen. De dieren werden in beslag genomen en de politie zocht een tijdelijk onderkomen.

Het was een inspecteur van de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu die tijdens een routinecontrole bij een dierenwinkel in de Antwerpse Kempen op de krokokdillen stootte. Hoewel de dierenwinkel voor de rest netjes en in orde was, bleek er toch een administratief probleem. Het houden van gevaarlijke reptielen zoals krokodilachtigen vereist volgens de Vlaamse wetgeving immers een specifieke rubriek in je milieuvergunning. Die vergunning zou volgens een eerste controle niet in orde zijn. De winkeleigenaar zou de dieren ter goeder trouw hebben opgevangen omdat ze verwaarloosd werden. Hoewel ze in de winkelruimte werden gehuisvest waren ze niet te koop.

 

De dieren werden met hulp van de eigenaar uit hun terrarium gevangen en in handdoeken gewikkeld. Bovendien werd hun krachtige bek dichtgeplakt. In eerste instantie verblijven de dieren ter observatie op onze spoedafdeling zodat onze dierenarts ze gemakkelijk kan nakijken. Indien het nodig is dat de dieren voor langere tijd bij ons logeren zal er een binnenkooi worden ingericht met een groot verwarmd zwembad.

Deel op Facebook