Home > Nieuws

Bosuil vast in schouw...

20.03.2013

Ondanks het slechte weer, zijn sommige vogels toch al druk bezig een geschikte nestplaats te zoeken.

Zo ook een bosuil die dacht in een schoorsteen dé ideale boomholte gevonden te hebben. Het dier sprong erin, viel 8 meter naar beneden en raakte er op eigen kracht natuurlijk niet uit.

 

De bewoners van het huis hoorden de bosuil vanuit hun woonkamer flapperen en krabben in een wanhopige poging naar boven te klimmen, en namen contact met ons op.

 

Spijtig genoeg was er geen kachel waarlangs we de vogel konden bevrijden, dus moesten we het dak op. Hiervoor hebben we klimmateriaal om veilig de schoorsteen te bereiken. Een roostertje omwikkeld met kleverige vliegenvangers lieten we vervolgens in de schoorsteen zakken, en de bosuil bleef onmiddellijk vastkleven zodat we hem maar naar boven moesten trekken.

 

Voor deze vogel liep het goed af, maar spijtig genoeg zijn er heel wat anderen die niet ontdekt worden en een trage hongerdood moeten ondergaan. Daarom proberen we mensen altijd te overtuigen een roostertje op de ingang van de schoorsteen te plaatsen. Iets heel simpels, maar wat wel veel dierenleed kan voorkomen!

 

Deel op Facebook