Home > Nieuws

Bruine maki's naar Wales...

26.03.2013

Vandaag kwamen onze collega's van het Wales Ape & Monkey Sanctuary op bezoek.

Reden van het bezoek was het ophalen van 4 bruine maki's en een groene meerkat.

 

De bruine maki's werden in augustus vorig jaar op vraag van de Franse dierenbeschermingsorganisatie "30 millions d'amis" door onze medewerkers opgehaald in een dierentuin in Ambert, Frankrijk. Daar zaten de maki's al enkele maanden in hun veel te krappe transportkooien. De situatie werd onhoudbaar, waarna de overheid besliste om de dieren, samen met enkele dwergmangoestes en een witkopzeearend, in beslag te nemen. De dwergmangoestes werden ondertussen ook al herplaatst in een goede Franse dierentuin.

 

De groene meerkat, Koko, werd ook in augustus vorig jaar opgevangen. De Duitse eigenaars hadden de aap jarenlang als hun eigen kind opgevoed, en ondanks dat de hoektanden getrokken waren, was de aap toch beginnen te bijten. Een verhaal dat we al zo vaak hebben moeten horen, en dat nog maar eens bewijst dat apen absoluut geen geschikte huisdieren zijn.

De eigenaars brachten het dier daarom naar het Natuurhulpcentrum.

 

We zijn erg blij dat deze 5 apen een goede nieuwe thuis gevonden hebben in het Wales Ape and Monkey Sanctuary. In het verleden konden we onze chimpansee Nakima en enkele capucijnapen plaatsen. Op onze Facebook-pagina kan u een aantal filmpjes vinden van Nakima (https://www.facebook.com/pages/Natuurhulpcentrum-Opglabbeek/266964106678127).

 

Deel op Facebook