Home > Nieuws

Tijger met ingegroeide nagel...

03.04.2013

Gisteren moesten we tijger Tango verdoven.

We hadden gemerkt dat Tango wat bloedde aan zijn linkervoorpoot, en door de poot met behulp van een verrekijker goed te bekijken, konden we zien dat een ingegroeide nagel de oorzaak was.

 

Omdat dit erg pijnlijk kan zijn, konden we de volgende dag al rekenen op de hulp van Stef, onze dierenarts. Met een verdovingsgeweer werd Tango in slaap geschoten zodat de wonde van dichtbij bekeken kon worden. De nagel bleek al redelijk diep te zijn ingegroeid, dus werd met een tang het ingegroeide stuk nagel afgeknipt.


We zagen ook dat enkele andere nagels verkeerd aan het groeien waren, dus werden ook deze ingekort. Compleet pijnloos, maar het moet wel gebeuren. Tango heeft veel krabmogelijkheden, maar gebruikt deze, in tegenstelling tot onze andere tijger Ginger, amper. Hierdoor zullen we het dier op geregelde tijdstippen moeten controleren, zodat we hetzelfde in de toekomst kunnen voorkomen.

 

Gelukkig verliep alles heel snel, en konden we Tango een halfuurtje later al terug wakker spuiten. Het eerste uur was Tango nog heel wankel door de verdoving, maar iets later liep hij alweer gewoon door de kooi alsof er niets gebeurd was...

 

 

Tijger from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Album 'Tijger met ingegroeide nagel'

Tijger Tango heeft een ingegroeide nagel en moet verzorgd worden...

Deel op Facebook