Home > Nieuws

Slachtoffer van prikkeldraad...

11.04.2013

Gisterenavond werden we naar Bilzen geroepen. Daar hadden twee jonge dierenvrienden een uiltje gevonden dat vast hing in de prikkeldraad.

Omdat ze niet goed wisten waar ze terecht konden in zo'n situatie verwittigden ze de politie. Die hadden gelukkig wel ons nummer bij de hand. Twee medewerkers reden in sneltempo richting Bilzen. Daar stonden de dierenvrienden hen al op te wachten. Omdat het uiltje midden tussen de velden en boomgaarden hing, reden de vinders voorop om de exacte plaats aan te duiden.

 

Onze medewerkers vonden inderdaad een steenuil die met een vleugel verstrikt zat in de prikkeldraad. Vermoedelijk broedt het uiltje in een van de hoogstamboomgaarden. Prikkeldraden zijn erg moeilijk te zien in het donker en zeker een vliegende uil die zich vooral concentreert op zijn prooi kan al snel de dodelijke draden uit het oog verliezen.

 

Het uiltje kon snel losgemaakt worden en eenmaal terug in Opglabbeek was de diagnose niet zo positief. De pinnetjes van de draad hadden de huid van de vleugel en van een poot helemaal stuk gescheurd. De beenderen en pezen van de vleugel lagen bloot en waren ernstig beschadigd. Er zat niets anders op dan dit prachtige uiltje uit zijn lijden te verlossen... Helaas.

Deel op Facebook