Home > Nieuws

Buizerds ook vrij...

18.04.2013

Er is nog goed nieuws wat vrijlatingen betreft: ook 4 buizerds mochten terug van hun vrijheid genieten.

De dieren werden afgelopen maanden binnengebracht. De winter had hen dermate verzwakt dat ze door voorbijgangers opgeraapt konden worden. In het Natuurhulpcentrum kunnen dergelijke slachtoffers van de winter rustig op krachten komen.

 

In eerste instantie komen de vogels op onze intensivecareafdeling terecht. Daar wordt voldoende vocht toegediend en krijgen ze stukjes vlees voorgeschoteld. Wanneer de vogels zelf kunnen eten en terug op hun poten kunnen staan verhuizen ze naar een binnenkooi. Hier is al meer ruimte ter beschikking en kan het revalidatieproces beginnen.

 

Uiteindelijk komen ze terecht in een vliegkooi, daar wordt conditie opgebouwd en kunnen de dierenverzorgers evalueren of de roofvogels goed genoeg kunnen vliegen. Na een lange winter werd het hoog tijd om deze buizerds uit onze grote vliegkooi vrij te laten. Onder een mooi lentezonnetje lieten enkele stagiares 4 buizerds vrij op de Mechelse Heide... De ruimte die daardoor vrijkomt in de vliegkooi zal morgen al ingepalmd worden door de laatste 5 buizerds die nog in een binnenkooi verblijven. Ook deze dieren zullen na enkele weken worden vrijgelaten...

Deel op Facebook