Home > Nieuws

Gruwel in Hoeselt...

19.04.2013

Gisterenavond werden we naar Hoeselt geroepen voor een ontsnapte nandoe. De loopvogel zat vast binnen een omheining en zou geslagen worden met metalen staven.

In sneltempo worden enkele netten en schepzakken in onze camionette geladen en er vertrekken drie medewerkers naar deze bizarre oproep in Hoeselt. Daar aangekomen zien ze een aantal buurtbewoners in een omheinde tuin zitten bij de nandoe. Onze mensen gingen ervan uit dat ze het dier nog moesten vangen, maar blijkbaar konden ze de vogel gewoon oprapen.

 

Toen ze dichterbij kwamen zagen ze een gruwelijk tafereel. De nandoe kon amper op zijn poten staan, iemand moest zelfs zijn kop rechthouden. De ogen van de vogel hingen letterlijk buiten de oogkassen. Dit zag er heel slecht uit. Tijdens het inladen van het dier horen onze medewerkers in flarden het vreemde verhaal: de nandoe zou onlangs ontsnapt zijn maar de eigenaar moest het dier niet meer hebben. Omdat de vogel in de omgeving bleef rondhangen werd de politie gebeld. Die namen op hun beurt contact op met het Natuurhulpcentrum maar voordat er medewerkers gestuurd konden worden, bleek de vogel uit het zicht verdwenen. Gisterenmorgen zouden dan twee buurtbewoners geprobeerd hebben de vogel te vangen. Na een hele dag achter het dier aan te zitten liep de vogel zich uiteindelijk vast in een tuintje. Om nog onbekende reden sloegen en staken de mannen het dier met metalen staven. Gelukkig zagen enkele buurtbewoners de mishandeling gebeuren en grepen ze in, de dierenbeulen moesten afdruipen en het Natuurhulpcentrum werd gebeld.

 

Dit hele verhaal kregen we te horen terwijl we in sneltempo de zwaar gewonde nandoe inladen. Het dier had op dat moment prioriteit en er werd rechtstreeks naar Dierenarts Stef gereden. Die onderzocht het dier en stelde vast wat iedereen al vermoedde. Hier kon geen hulp meer baten en het dier werd uit zijn lijden verlost.

 

Er zal klacht worden ingediend bij de lokale politie tegen de twee dierenbeulen. Er rijst vooral de vraag waarom de mannen het dier zo moesten toetakelen terwijl de vogel veilig binnen een afgesloten terrein liep...

Album 'Mishandeling Nandoe'

Deel op Facebook