Home > Nieuws

Moedervos met jongen levend begraven...

22.04.2013

Amper enkele dagen nadat een ontsnapte nandoe op gruwelijke manier werd toegetakeld, kregen we weer te maken met een zwaar geval van dierenmishandeling.

Vandaag werden we gecontacteerd door een natuurliefhebber die tijdens zijn wandeling in Maaseik een volledig dichtgemaakte vossenburcht had ontdekt. De man wist dat zich in die vossenburcht een nest met jonge vossen bevond, dus nam hij contact op met het Natuurhulpcentrum.

 

Snel werden schoppen en spades ingeladen en reden we naar daar.

Ter plekke aangekomen zagen we dat de vossenburcht met grond en dikke takken volledig was toegestopt. Dieren die zich in de burcht zouden bevinden hadden geen schijn van kans om op eigen kracht uit de burcht te raken. Toen we begonnen te graven werden de dode lichamen van een moedervos met haar twee jongen blootgelegd...

 

We onderzoeken nu of de dieren al dan niet levend begraven of eerst vergast werden.

 

We weten allemaal welk soort figuren ver durven gaan om hun aarstvijand, de vos, uit te roeien, maar om een moedervos met haar jongen levend te begraven is er echt een zieke geest nodig. We hebben alvast contact opgenomen met het Agentschap voor Natuur en Bos, en hopen dat de dader snel gevonden zal worden, en zijn verdiende straf niet zal ontlopen!


Album 'Begraven vossen 22/04/2013'

Deel op Facebook