Home > Nieuws

Recordaantal jonge konijnen...

26.04.2013

De laatste dagen werd het Natuurhulpcentrum overspoeld met jonge konijntjes.

Er werden op enkele dagen tijd maar liefst 28 jonge konijntjes binnengebracht. Dat is een record! Nog nooit moesten onze dierenverzorgers zoveel jonge konijnen tegelijkertijd grootbrengen. De jonge diertjes kwamen op verschillende manieren in de problemen: een hond had hun hol opengegraven, een kat had een jong konijn gevangen of mensen verstoorden een nest bij het opruimen van de tuin.
Voor onze zorgouders is het alle hens aan dek dezer dagen. Deze vrijwilligers gespecialiseerd in het grootbrengen van jonge dieren, staan onze vaste personeelsleden bij in hun taken. Zo zijn er elke morgen minstens 4 mensen full-time in de weer om enkel de jonge konijnen hun melk te geven. Jonge dieren grootbrengen is specialistenwerk, probeer het dan ook niet zelf!
Eenmaal de konijntjes een streefgewicht hebben behaald schakelen ze langzaam over van melk op gras, kruiden en andere wilde planten. Elke middag zoeken vrijwilligers en stagiaires de wegbermen af op zoek naar geschikt groenvoer. Uiteindelijk eindigen de jonge konijnen in een buitenkooi waar ze nog enkele weken kunnen wennen aan weer en wind. Dit alles met als einddoel deze jonge dieren een tweede kans te bieden: een leven in de vrije natuur.

Album 'Recordaantal jonge konijnen'

Deel op Facebook