Home > Nieuws

Jong dasje in het Natuurhulpcentrum...

30.04.2013

Deze week kregen we een jong dasje binnen in het Natuurhulpcentrum.

Vorige week brachten onze Nederlandse collega's van de Dierenambulance een zwaar gewonde das binnen. Het dier was aangereden, en toen we de das grondig onderzochten, konden we zien dat het ook nog eens een zogende moederdas was.

 

Spijtig genoeg overleed het dier, maar de medewerkers van de Dierenambulance gingen elke avond in de buurt van de vindplaats van de moeder op zoek naar jongen die hopeloos op zoek gingen naar hun moeder. Enkele dagen geleden was het prijs. Een jong dasje probeerde hopeloos wat voedsel bijeen te scharrelen, terwijl het eigenlijk nog de hulp van moederdas nodig had.

 

Het dasje werd daarom binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. Voor wilde dieren is het heel belangrijk om met soortgenoten op te groeien. Maar omdat we op dit moment nog maar 1 dasje hebben, kreeg het diertje een pluchen surrogaatbroertje of -zusje, en al snel werden het de beste vrienden!

 

We hebben er alle vertrouwen in dat het met dit zeldzaam dasje wel in orde zal komen. Hij eet en drinkt goed, en begint de omgeving al goed te verkennen.

Deel op Facebook