Home > Nieuws

9 nieuwe aapjes...

24.05.2013

Sinds gisteren verblijven er 9 nieuwe aapjes in het Natuurhulpcentrum. De dieren, allemaal witoorpenseelaapjes, zijn afkomstig uit Frankrijk.

Daar werden de aapjes in beslag genomen bij een illegale kweker. Het optreden van de overheid had alles te maken met de campagne van de Franse dierenorganisatie '30 millions d'amis'. Deze vereniging stelde het bestaan en de onhygiënische omstandigheden van de illegale kwekerij aan de kaak.

 

Omdat alles snel moest gaan werden de dieren na inbeslagname eerst ondergebracht in een Franse dierentuin. In de 'Vallée des singes' werden 7 in beslag genomen witoorpenseelaapjes tijdelijk ondergebracht. Bij de dieren zat echter een zwanger vrouwtje en er werden twee schattige jongen geboren.

 

Woensdag vertrokken twee medewerkers naar Frankrijk om daar de 9 aapjes op te halen. Ze kwamen donderdag in de vroege avond terug aan in Opglabbeek. De kosten voor deze interventie zullen doorgerekend worden aan de Franse overtreders.

 

De nieuwe aapjes zullen eerst een quarantaineperiode moeten doorlopen en zullen vervolgens een mooie buitenkooi ter beschikking krijgen, als het tenminste een beetje warmer wil worden... Uiteindelijk zullen we op zoek gaan naar een goede dierentuin voor deze miniaapjes.

Deel op Facebook