Vogels en ruiten

Vogels vliegen zich regelmatig dood tegen grote ruiten. De omgeving wordt daarin weerspiegeld zodat het voor de vogel lijkt alsof hij gewoon door kan vliegen. Tienduizenden vogels, in grootte variërend tussen een Pimpelmees en een Sperwer, vliegen zich jaarlijks te pletter tegen de ruiten van onze woningen, veranda's of serres.

 

Oplossing

Zelfklevende roofvogelsilhouetten voorkomen dat vogels zich nog tegen uw ruit te pletter zullen vliegen

 

Om dit te voorkomen, ontwierp het Natuurhulpcentrum zelfklevende roofvogelsilhouetten die op de risicovolle ruiten van uw woning kunnen gekleefd worden. Ze zijn te koop in onze winkel of E-shop.

 

Deze silhouetten zullen de aandacht van de vogels trekken waardoor ze ook de gevaarlijke ruiten zullen opmerken. U hoeft zich geen zorgen te maken: de silhouetten zijn niet zo schrikwekkend dat alle vogels uit uw tuin zullen wegblijven.

 

Daarom ook dat deze klevers niet helpen tegen vogels die met hun snavel tegen de ruiten komen tikken. Vooral in het voorjaar krijgen we wanhopige mensen aan de telefoon die ons vertellen dat duiven, kraaien, mezen, enz.; permanent tegen de ruiten opvliegen en pikken, soms zelfs tot bloedens toe.

 

Ook hier weer moet de oorzaak gezocht worden in het weerspiegelend effect van het glas. De vogel aanziet zijn spiegelbeeld immers als een soortgenoot die zich in zijn territorium bevindt. Hij zal deze indringer zolang aanvallen tot hij de vlucht neemt. Natuurlijk zal in het geval van een spiegelbeeld de soortgenoot nooit verdwijnen. De oplossing is heel simpel, zorg dat het spiegelbeeld verdwijnt en het geklop zal ophouden. Kleef bijvoorbeeld een stuk papier onderaan tegen de buitenkant van de ruit, schuif de overgordijnen overdag dicht of plaats er bijvoorbeeld een grote plantenbak voor.