Home > Hoe helpen? > Sponsors

Sponsors

Om het Natuurhulpcentrum 365 dagen én nachten per jaar operationeel te houden en om de duizenden dieren die jaarlijks onze hulp nodig hebben te kunnen blijven opvangen en verzorgen is er jaarlijks vrij veel geld nodig. De overheid zorgt voor subsidies en de duizenden leden zorgen voor steun en lidgelden. Toch is dat niet genoeg om alle kosten te dekken.

 

Daarom is het Natuurhulpcentrum erg blij te kunnen rekenen op de gulle steun van heel veel bedrijven en instellingen die ons sponsoren. Met verschillende bedrijven sloot het Natuurhulpcentrum sponsorcontracten af.

 

 

Jos Eerdekens

De hoofdsponsor voor onze algemene werking is de firma Jos Eerdekens uit Opglabbeek. Deze firma zorgt ervoor dat onze wagens dag na dag op de baan kunnen blijven. Hij financierde ook de repatriëring van de leeuw Simba naar Afrika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyreco

 

Een tweede erg belangrijke sponsor is de firma Lyreco. Deze firma betaalde mee aan de bouw van de nieuwe Natuurhulpcentrum-vleugel. Als ook U of Uw firma interesse heeft om het Natuurhulpcentrum met sponsoring te ondersteunen kan U steeds met het secretariaat contact opnemen.

 

 

 

 

Geerkens

 

Een derde belangrijke sponsor is de firma Lambert Geerkens. Zij voeren voor ons grote laswerken uit. Dankzij hun steun werd ons nieuwe terrein uitgerust met 3 prachtige revalidatiekooien, verder maakte hun metaalatelier ook de grote toegangspoorten tot dit terrein. Zelfs de opbrengst van hun opendeurdag stond dit jaar in het teken van het Natuurhulpcentrum.

 

 

 

 

 

 


Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren

 

Het Natuurhulpcentrum is niet enkel in België actief, er worden ook dieren vanuit Nederland opgevangen. Door een tekort aan opvangcapaciteit in Nederlands Limburg, voorzien de Nederlandse Dierenambulances in een eerste opvang van wilde dieren. Zij verzamelen de dieren en brengen ze naar het Natuurhulpcentrum ter verzorging.

Omdat het Natuurhulpcentrum ook deze Nederlandse dieren revalideert, besloot de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren (NSHD) ons centrum te steunen. Waarvoor we hen hartelijk willen danken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij de Nationale Loterij hebben we al enkele belangrijke dingen kunnen verwezenlijken. Onze kennismakingsvideo die aan alle groepen getoond wordt hebben we dankzij steun van de Nationale Loterij kunnen maken. Ook onze operatiekamer is met hun steun ingericht, en enkele jaren geleden konden we dankzij hen op ons pas aangekocht terrein enkele grote kooien plaatsen, speciaal bedoeld voor de opvang van exotische dieren en een rehabilitatiekooi voor de in het Natuurhulpcentrum grootgebrachte jonge eekhoorns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook moeten we hier zeker en vast de firma Balak Coatings uit Overpelt bedanken voor de stevige omheining rond het domein van het Natuurhulpcentrum. Hij leverde ons prachtig hekwerk en palen waarmee we onze 'Balakkooi' hebben gebouwd. Deze multifunctionele kooi kan gebruikt worden voor tal van dieren: roofvogels, everzwijnen, reeën, struisvogels, leeuwen, apen,...

 

 

 

 

 

 

 

Ikea sponsorde een specifiek project binnen het Natuurhulpcentrum namelijk het 'Ikeapad'. Dit beklinkerd wandelpad slingert door ons terrein en zorgt voor een goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en bejaarden. Vroeger moesten de mindervaliden tijdens een rondleiding over een kiezelpad om onze vliegkooi, vijvers, vossenkooi,... te bezichtigen, maar dat is nu dus verleden tijd. Het Ikeapad werd half juni 2010 feestelijk geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe meer dieren we opvangen, hoe meer er gepoetst moet worden. Onze patiënten hebben immers nood aan zuivere kooien, kraaknette couveuses, nette drink- en eetbakken en zachte handdoeken. Dankzij ECOVER kunnen we dit alles realiseren op een efficiënte én ecologische manier  Deze firma schonk ons immers een hele lading ecologische reinigingsmiddelen. Ecover staat garant voor biologisch afbreekbare producten die geen optische witmakers of schuimversterkers bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Hun producten bevatten hoofdzakelijk plantaardige ingrediënten die de huid niet uitdrogen en bijgevolg extra mild zijn voor onze dieren.

 

 

 

 

Het verdeelcentrum van AVEVE Vlaanderen, gelegen in Leuven, sponsort het Natuurhulpcentrum geregeld. Wanneer ze opruiming houden in hun immense magazijnen wordt er steevast heel wat dierenvoedsel ontdekt dat om verschillende redenen niet meer verkocht kon worden. Het gaat dan over producten die bijna over datum zijn, waarvan de verpakking  beschadigd is of die uit het gamma genomen worden. Verschillende palletten met hondenbrokken, kattenbrokken, strooivoer voor vogels, kanariezaad, visvoer,... mochten we al gaan ophalen. Ideaal om onze vossen, dassen, egels, neusberen, wasberen, zangvogels, duiven, apen,... mee te voederen. Onze dieren zijn er alleszins dol op. We willen AVEVE dan ook van harte bedanken voor hun steun in natura.

 

 

 

 

De firma Altrad Benelux deed een schitterend sponsoring van 10 Vabor kruiwagens die onze dierenverzorgers maar al te graag zagen aankomen! Dagelijks worden kruiwagens intensief gebruikt voor onder andere de bedeling van voedsel en dankzij deze lading kruiwagens kunnen we weer een tijd verder. Ze worden ook vaak gebruikt bij het bouwen van kooien en gebouwen.

De Vabor kruiwagens zijn de meest kwalitatief verkrijgbaar op de markt, oerdegelijk en sterk! Net wat we hier in het Natuurhulpcentrum nodig hebben!