Home > Wilde dieren > Problemen met wilde dieren > Steenmarters en uw wagen

Steenmarters en uw wagen

Knaagschade aan autokabelsSteenmarters kunnen ook voor problemen zorgen in wagens. Ze kunnen zich verstoppen onder de motorkap en kunnen daar schade veroorzaken door het knagen aan kabels. Men is er nog niet helemaal uit waarom steenmarters aan kabels knagen maar een mogelijke oorzaak is het gebruik van vismeel of visolie in de bekabeling. De steenmarters worden blijkbaar door deze geur aangetrokken. Sommige automerken hebben er meer last van dan andere. Ook kunnen in de winter steenmarters zich onder uw motorkap ophouden vanwege de warmte van de motor.

 

Zoals u kan lezen in het hoofdstuk 'Steenmarters op zolder' heeft het geen zin om het dier proberen te vangen. Maar zorgt u er beter voor dat de steenmarter wegblijft van uw wagen. Hiervoor kan u onze anti-marterproducten gebruiken en bij voorkeur de toestellen met ultrasoon geluid. De geurstoffen helpen ook maar dan gaat ook uw auto ruiken.

 

Als uw wagen buiten staat en steeds op een andere plaats, legt u het anti-martertoestel best met de geluidsbox naar boven tussen de wielen van uw wagen. Staat uw wagen onder een carport, dan kan u het toestel daar vastmaken ter hoogte van het motorblok. U kan eveneens het toestel in uw motor installeren maar let op met onderdelen van de motor die warm worden.

 

Al onze anti-marterproducten kan u vinden in onze e-shop.