Home > Hoe helpen? > Verzamelen

Verzamelen

Per dag verzamelen we 50.000 kroonkurken...

 

 

Om wat extra geld in het laadje te brengen, verzamelen we kroonkurken. Honderden mensen helpen ons door bij familie, vrienden, cafés,... kroonkurken te gaan ophalen.  In het Natuurhulpcentrum hebben we een speciale kelder waarin we de verzamelde kroonkurken bewaren. Tweemaal per jaar huren we een grote container en een transportband om alle kroonkurken over te brengen. Dankzij de hulp van heel veel mensen verzamelen we gemiddeld niet minder dan 50.000 kroonkurken per dag! Een gigantisch aantal dus!

 

Plastieken dopjes verzamelen wij niet, maar je kan er wel het Belgisch Centrum voor Geleidehonden mee helpen. Meer info op http://www.dopjesactie.be/index.php/nl/ .

 

Naast kroonkurken verzamelen we ook lege inktpatronen van printers en kopieermachines en oude gsm-toestellen.

 

Hebt u nog oud ijzer, breng het naar het Natuurhulpcentrum. Zijn het grote hoeveelheden of zware spullen, geef ons een seintje en we komen het bij u thuis ophalen.

 

Ook met uw oud papier en karton kan u ons centrum steunen. Op onze parking staat permanent een papiercontainer. Hebt u zware dozen bij helpen we u graag dragen.

 

Verder kan u bij ons ook terecht met alle ICT materiaal, behalve beeldschermen en printers. Dus desktops, toetsenborden, muizen, routers, kabels,...

 

Ook verzamelen we textiel en oude schoenen deze fracties kan u deponeren in de textielcontainers op de parking van het Natuurhulpcentrum. Graag de oude kleren in een plastic zak en de schoenen met de veters samenbinden.

 

De verzamelde materialen kunnen dagelijks gewoon in het Natuurhulpcentrum binnengebracht worden.

 

EVEN SAMENVATTEN:

- Kroonkurken

- Inktpatronen en cartridges

- GSM toestellen

- Oud ijzer

- Papier en karton

- ICT materiaal

- Textiel