Home > Wilde dieren > Vlaams Brabant Taxi Teams

Vlaams Brabant Taxi Teams

Wildlife Taxi Team

 

Momenteel bevindt er zich een blinde vlek ter hoogte van centraal Vlaams-Brabant. Jaarlijks krijgen de omliggende VOC’s heel wat meldingen uit deze regio. Wegens tal van verbindingsproblemen is het echter een behoorlijke uitdaging om in centraal Vlaams-Brabant te zorgen voor een efficiënte dienstverlening.

 

Vogelbescherming Vlaanderen bouwde daartoe samen met de omliggende VOC’s en de provincie Vlaams-Brabant aan een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk in die regio, gedoopt onder de naam Wildlife Taxi Team of kortweg: WTT.

 

Dit netwerk van vrijwilligers staat in voor het afhandelen van meldingen en het overbrengen van wilde dieren naar de dichtstbijzijnde VOC’s.

 

Het Wildlife Taxi Team kan je bereiken op het nummer 03 331 97 00.

 

Vogelbescherming Vlaanderen zoekt nog steeds volop naar gemotiveerde mensen die het team willen versterken. Alle info om zelf vrijwilliger te worden, vind je hieronder terug in deze flyer.

 

 

 

 

 

 

Wildlife Intervention Team vzw

 

Verder kan er beroep gedaan worden op het Wildlife Intervention Team vzw of kortweg W.I.T.

 

Deze vzw werd opgericht door een medewerker van het VOC-Malderen om de grote nood aan professioneel vervoer van zieke en gewonde wilde dieren aan de oostkant van Vlaams-Brabant op te lossen. Deze groep van gemotiveerde mensen startte in 2016 met dit ambitieus project onder vergunning van de Vlaamse Overheid en het ANB om hun steentje bij te dragen tot het behoud van onze wilde fauna in Vlaanderen.

 

Het grondgebied waar zij actief zijn beperkt zich enkel en alleen tot de provincie Vlaams-Brabant.

 

Deze vrijwilligers staan in voor het afhandelen van meldingen en overbrengen van wilde dieren naar het VOC van Malderen.

 

Contacteer hen op het centraal nummer 0472 452 259

Te bereiken 7 dagen op 7, van 9u tot 23u30