Home > Hoe helpen? > Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Een vangoefening op onze motorboot tijdens één van onze opleidingsdagen...

 

Jaarlijks worden er vele duizenden wilde dieren opgevangen. Veertien personeelsleden, twee dierenartsen en vele vrijwilligers staan in voor de dagelijks running van het centrum.

Het werk in het Natuurhulpcentrum is minder spectaculair dan het lijkt. Uilen uit de schoorsteen redden en gekwetste reeën vangen is natuurlijk geen dagelijkse kost. Kooien poetsen en de dieren voederen moet uiteraard wél dagelijks gebeuren. We zoeken dan ook dierenvrienden, géén showmannen!

 

Taken van de vrijwilligers

Het Natuurhulpcentrum verwacht dat elke vrijwilliger minstens een dag pér maand in het centrum meewerkt.

De taken bestaan uit het helpen voederen en verzorgen van de patiënten en het helpen poetsen van de hokjes. Verder moet de permanentie verzekerd worden, moeten de telefoonoproepen beantwoord worden en indien nodig worden er dieren opgehaald. Wanneer er niets speciaals te doen is, worden de vrijwilligers ingezet om te helpen bij het onderhoud van de accommodatie of eventueel bij het secretariaatswerk.

Jaarlijks organiseren we allerhande activiteiten. Dat gaat van wandelingen over een verkoop van bomen en struiken tot een spaghetti-avond en  opendeurdagen. Telkens rekenen we op de vele vrijwilligers om de activiteiten te helpen organiseren en vlot te laten verlopen.

 

Hoe vrijwilliger worden

Kandidaat vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@natuurhulpcentrum.be waarin je jezelf voorstelt, en weergeeft wat precies de verwachtingen zijn die je hebt van het werk als vrijwilliger. Wij nodigen je dan uit voor een gesprek, en na een positief gesprek kan je op die manier instromen als vrijwilliger.