Recycleerbare materialen

Recycleren & ons steunen, gaat hand in hand.

inzameling recycleerbare materialen

Het Natuurhulpcentrum draaiende houden kost handenvol geld. De diensten die we aanbieden zijn immers gratis. Om dat allemaal te kunnen bekostigen zijn we voortdurend in de weer om voldoende financiële middelen te vergaren. Eén van de inkomstenbronnen is het inzamelen van recycleerbare materialen

Hiermee moedigen we de 'recyclagegedachte' aan en kunnen mensen ons steunen, zonder dat ze effectief geld hoeven te storten.

Het Natuurhulpcentrum zamelt volgende materialen in:

  • Kroonkurken
  • Papier en karton

Kroonkurken

Talloze scholen, jeugdverenigingen en gezinnen verzamelen voor ons 'dopjes'. Gemiddeld 50.000 kroonkurken worden er zo dagelijks binnengebracht! Uw kroonkurken binnenbrengen kan tijdens onze openingsuren (7/7 tussen 9u en 22u). Voor de opslag hebben we een speciale kelder die jaarlijks 2 keer wordt leeggemaakt.

En voor wie elk excuus goed is om te kunnen drinken: hoe meer u drinkt, hoe meer u steunt :-)

Papier

Heel wat van onze dierenverblijven hebben als bodembedekking krantenpapier. Onze kooitjes zijn zelfs gemaakt op maat van Het Belang van Limburg. Daarom zoeken we vooral deze krant om te hergebruiken.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..