inzameling recycleerbare materialen
Het Natuurhulpcentrum draaiende houden kost handenvol geld. De diensten die we aanbieden zijn immers gratis. Om dat allemaal te kunnen bekostigen zijn we voortdurend in de weer om voldoende financiële middelen te vergaren. Eén van de inkomstenbronnen is het inzamelen van recycleerbare materialen.
Hiermee moedigen we de 'recyclagegedachte' aan en kunnen mensen ons steunen, zonder dat ze effectief geld hoeven te storten.
Het Natuurhulpcentrum zamelt volgende materialen in:
- Kroonkurken
- Papier en karton
- Oude metalen
- Inktcartridges en toners
- ICT-materiaal
- Textiel
- Oude gsm's of smartphones
Kroonkurken
Talloze scholen, jeugdverenigingen en gezinnen verzamelen voor ons 'dopjes'. Gemiddeld 50.000 kroonkurken worden er zo dagelijks binnengebracht! Uw kroonkurken binnenbrengen kan tijdens onze openingsuren (7/7 tussen 9u en 22u). Voor de opslag hebben we een speciale kelder die jaarlijks 2 keer wordt leeggemaakt.
En voor wie elk excuus goed is om te kunnen drinken: hoe meer u drinkt, hoe meer u steunt :-)
Papier en karton
Een andere manier van extra inkomsten halen we uit het inzamelen van papier en karton. Op de parking van het Natuurhulpcentrum staat een container waar je dagelijks papier en karton kan ingooien. Heb je zware dozen bij of grote hoeveelheden, meld je dan even aan op ons bureel voor een helpende hand.
Oude metalen
Inktcartridges en toners
ICT-materiaal
Zowel klein als groot ICT-materiaal kan binnengebracht worden. Klein ICT-material als kabels, cd's, cd-roms, muizen, toetsenborden, gsm's, modems, telefoons, afstandsbedieningen, adapters, iPads, iPods, etc..., maar ook groot ICT-materiaal zoals desktops, laptops en servers.
Evenwel geen beeldschermen of printers.
Textiel
Kledij die voor de één niet meer draagbaar is, is dat voor een ander misschien nog wel. De textielinzameling zorgt ervoor dat nog draagbare kledij in het tweedehandscircuit terecht komt. Onbruikbare kledij of textiel wordt verwerkt tot 'vodden'.
Het Natuurhulpcentrum zamelt kledij, lakens of schoenen in en we ontvangen hiervoor een bijdrage per gevulde container. De containers staan op de parking van ons hoofdgebouw. Gelieve uw textiel steeds in dichtgeknoopte zakken in de container te deponeren. Schoenen mogen ook met de veters aan elkaar worden gebonden.
Oude gsm's en smartphones
De snelheid waarmee onze telefoontoestellen evolueren is haast niet meer bij te houden. Iedereen heeft bijgevolg wel ergens een oude gsm of smartphone in en kast liggen. In gsm's, smartphones en tablets zitten erg zeldzame en kostbare grondstoffen.
Het is zonde om deze materialen verloren te laten gaan. Daarom zamelt het Natuurhulpcentrum via de firma recyca ook dergelijke toestellen in.