Exotische dieren uit Duffel

Gisteren werd het Natuurhulpcentrum gevraagd om bijstand te verlenen bij de inbeslagname van 14 exotische dieren in Duffel.

Het waren de inspecteurs van de dienst Dierenwelzijn die tijdens een controle bij een Duffelse dierenhandelaar op de exotische dieren stootten. De handelaar in kwestie was in het verleden al enkele malen op de vingers getikt door de dienst Dierenwelzijn, maar had blijkbaar zijn lesje nog niet geleerd. Concreet werden er 6 wasberen, 2 stinkdieren, een jonge serval, 2 steenarenden, 1 bergcaracara en 2 Falklandcaracara’s in beslag genomen op basis van de dierenwelzijnswetgeving. Een aantal andere dieren werden wel volgens de regels gehouden en mochten dus ter plaatse blijven.

Wasberen in quarantaine

Stinkdier in quarantaine

Een team van 3 medewerkers ging ter plaatse om de dieren uit hun kooien te bevrijden en te vervoeren naar het Natuurhulpcentrum. Sommige dieren werden bij aankomst onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Zo kunnen wasberen bijvoorbeeld drager zijn van een voor de mens gevaarlijke spoelworm. De dieren zullen in het Natuurhulpcentrum de gepaste verzorging krijgen. Ons centrum wacht de beslissing van Dierenwelzijn af en als de dieren aan ons worden overgedragen, zullen we op zoek gaan naar geïnteresseerde dierentuinen en vogelparken. 

Jonge serval 

Falkland caracara's 

Bergcaracara 

 Steenarend

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..