Natuurhulpcentrum op de Stip

17 juni 2011

Natuurhulpcentrum op de Stip

Komend weekend kan u enkele medewerkers in actie zien bij een reportage van het VTM-programma De Stip

Aangezien de Stip in Genk stond vorige week vroeg de redactie of wij eventueel enkele oproepen of boodschappen hadden voor hun kijkers. We deden 3 oproepen: zoektocht naar zondagse vrijwilligers, voorkom een kauw in je schouw en jonge vogels - afblijven.

Vooral het laatste thema vond men bij de Stip erg interessant. Jonge vogels springen immers zelf uit het nest van zodra ze veren aan hun vleugels hebben en zullen dan enkele dagen op de grond vliegoefeningen moeten doen. Veel mensen brengen dan een gezond vogeltje binnen bij een opvangcentrum enkel en alleen omdat het leert vliegen. Dit is niet nodig en de oudervogels zullen hun jong beschermen, leren voedsel zoeken, contactgeluiden aanleren,...

De reportage die door de Stip werd opgenomen betreft echter jonge vogels waarbij het wel nodig was om in te grijpen. Een cameraploeg was aanwezig bij het weghalen van de jonge buizerden op de militaire basis van Kleine-Brogel. De jongen dreigden in botsing te komen met opstijgende en landende F16's. Een uitgebreid nieuwsbericht over deze actie verscheen reeds op onze website.

Natuurhulpcentrum op de Stip


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!