OPROEP: Adoptie-ouders gezocht voor ganzen...

Dinsdag 19 april gaan we ganzen vangen. En niet zomaar een klein beetje... Maar liefst een honderdtal ganzen moeten verschalkt worden.

De plaats van dit evenement is het Fort van Haasdonk in het Waasland. Op de omwalling van dit fort zitten al enkele jaren een aantal ganzen. De populatie wordt echter elk jaar groter en groter. Mensen uit de omgeving dumpen hier geregeld ganzen die ze moe zijn, en anderzijds broeden de dieren er lustig op los.

Het zijn er nu zoveel geworden dat enerzijds de landbouwers beginnen te klagen over stukgevreten gewassen en anderzijds de waterkwaliteit er stevig op achteruit gaat. Want wat ganzen eten komt er ooit ook weer uit, helaas meestal in het water.

Het is voor ons dan ook tijd om actie te ondernemen. Anders bestaat er gevaar dat de ganzen ziek gaan worden, of dat sommige mensen misschien minder diervriendelijke methoden gaan toepassen om de ganzen te verdrijven.

Volgende week dinsdag is dus 'ganzen-vang-dag'. Met een klein legertje medewerkers hopen we zoveel mogelijk ganzen weg te vangen uit het fort.
Maar... we kunnen al die ganzen niet vrijlaten, en lange tijd laten zitten op het Natuurhulpcentrum is ook geen optie wegens plaatsgebrek.

We zoeken dan ook mensen die één, twee of meer ganzen willen adopteren.

We kunnen onmogelijk schatten met hoeveel ganzen we zullen terugkeren maar we rekenen toch op een aardige buit.

In elk geval, iedereen die ganzen wil en kan adopteren kan nu al terecht op ons secretariaat (089/85.49.06.
Zo kan u die ganzen een nieuwe thuis bezorgen en is ons probleem ook opgelost.

Alvast bedankt!

OPROEP: Adoptie-ouders gezocht voor ganzen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..