Rondleiding

Unieke blik achter de schermen...

rondleiding met gids

Bij rondleidingen wordt het Natuurhulpcentrum bezocht onder de vakkundige begeleiding van een gids die tijdens de rondleiding vertelt over de dagelijkse werking van het Natuurhulpcentrum.

Er wordt gestart met de vertoning van een videofilm, die ons meeneemt naar momenten waar we als groep niet aan kunnen deelnemen: spannende interventies, onze dierenarts aan het werk in de operatiekamer, het voederen van babydieren of leuke dieren die op dat moment niet te bezichtigen zijn....

Daarna krijgt u ons medische gedeelte, revalidatiekooien,  vliegkooien voor roofvogels,  watervogelverblijven, vossenkooi, reptielenruimte, quarantaine-gebouw, leeuwenkooien, apenverblijven,... te zien, aangevuld met leuke anekdotes en interessante weetjes.

Onze gidsen passen bovendien de inhoud van de rondleiding aan aan het niveau van de groep (kleuters, lagere school,...).

Ons centrum is volledig rolstoeltoegankelijk.

tijdsduur

Een bezoek aan het Natuurhulpcentrum neemt ongeveer 2 uur in beslag, waarvan 1,5 uur rondleiding met een gids en een half uur videofilm. De tijdsduur van de rondleiding is afhankelijk van het weer en van de aanwezige patiënten en kan steeds aangepast worden aan uw noden.

prijs op weekdagen

  • Groepen tot 20 pers: € 70
  • Groepen van meer dan 20 pers: € 3,50 / persoon

Reserveren kan enkel telefonisch: 089/854906

prijs op zaterdagen

  • Groepen tot 20 pers: € 100,-
  • Groepen van meer dan 20 pers€ 5,- / persoon

Op zon- en feestdagen zijn rondleidingen niet mogelijk. 

Reserveren kan enkel telefonisch: 089/854906

eten en drinken

In onze cafetaria kunnen meegebrachte lunchpakketten opgegeten worden. De drank moet wel in onze cafetaria aangekocht worden. Consumpties in ons café kosten gemiddeld € 1,50 (koffie/thee/frisdrank/pils).

Mits reservering kan u de rondleiding starten of afsluiten met koffie en een stuk heerlijke Limburgse vlaai, een koffiekoek of een sandwich.

  • Prijs 2 tassen koffie + 1 stuk vlaai: € 5,- / persoon
  • Prijs sandwich kaas/hesp: € 1,50,- / persoon

verjaardagsrondleiding

Het is ook mogelijk een verjaardagsrondleiding te reserveren. Dit tegen dezelfde voorwaarden en prijzen als een gewone rondleiding. Maar bij een verjaardagsrondleiding is er de mogelijkheid om ons fietscafé te gebruiken voor het eten van verjaardagstaart en het uitdelen van cadeautjes.
Het is mogelijk om zelf taart mee te brengen of wij kunnen taart voor jullie bestellen. De enige voorwaarde om onze accommodatie te  gebruiken, is het nemen van drankconsumpties.

 

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..