Stage lopen

Wildlife internship

stages bij het natuurhulpcentrum

Door de grote diversiteit aan diersoorten (inheems en exotisch) is het Natuurhulpcentrum een gedroomde stageplaats als je ervaring wil opdoen in het verzorgen van wilde dieren. Anders dan in een dierentuin werkt ons centrum met zieke en gewonde inheemse wilde dieren en met exotische dieren afkomstig van diverse rescues binnen Europa.

Er zijn verschillende afdelingen waar men stages toelaat:

  • Intensieve zorgen
  • Nazorg en grote katachtigen
  • Technische dienst 

Stages van minder dan 3 weken zijn niet mogelijk in ons centrum. De inloopperiode om alles onder de knie te krijgen, is immers 2 weken en het is de bedoeling dat er een win-win situatie ontstaat: de stagiair(e) leert bij en de stageplaats krijgt helpende handen in return. 

Voor langere stages of stagiair(e)s die van ver komen, bestaat de mogelijkheid om op de terreinen van het Natuurhulpcentrum te overnachten.

Ook buitenlandse stages zijn mogelijk in ons centrum.

stage aanvraagformulier

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..